BODY
ACIDITY
SWEETNESS
FRUIT

MERLOT

ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
750ml
ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Μερλό

ΠΕΡΙΟΧΗ

Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) - Πελοπόννησος.

ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ

Η Βόρεια Κορινθία χαρακτηρίζεται από σχετικά έντονα καιρικά φαινόμενα, με κρύους χειμώνες και χιονοπτώσεις, ενώ έχει ιδιαίτερη υγρασία. Τα καλοκαίρια είναι δροσερά, πράγμα που συμβάλλει στην απουσία εντόμων και τη μείωση της προσβολής των αμπελιών από ασθένειες. Το χιόνι και οι βροχή παρέχουν επαρκείς υδάτινους πόρους.

ΕΔΑΦΟΣ

Το έδαφος, είναι πετρώδες και αργιλώδες και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ασβέστιο. Ονομάζεται αλλιώς και αργιλοασβεστώδες. Το αργιλοασβεστώδη εδάφη, κατακρατούν υγρασία με αποτέλεσμα να παραμένουν δροσερά, ευνοώντας έτσι την ανάπτυξη των αμπελιών σε μεγάλο βαθμό.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Το Μερλό, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής ερυθρών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Μερλό, είναι ένα ιδιαίτερο κρασί σωστά δομημένο, που διαθέτει έντονα αρώματα από κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά και έχει βαθύ κόκκινο χρώμα. Στο στόμα, είναι στρογγυλό, πλούσιο σε μαλακές τανίνες και αφήνει μια μακράς διάρκειας επίγευση σε σοκολατένιους τόνους αγγίζοντας βελούδινα τον ουρανίσκο.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ

Το Μερλό, είναι ένας passe-partout οίνος όσον αφορά στο φαγητό. Συνοδεύει εξαιρετικά τα κόκκινα κρέατα, τα αλλαντικά και το κυνήγι, ενώ συνδυάζεται άριστα με ελαφριά κρεατικά, όπως το χοιρινό κρέας και το κοτόπουλο που μπορεί να περιέχει διάφορες σάλτσες. Επιπροσθέτως, συνδυάζεται ιδανικά με ψητή πάπια ή πάπια Πεκίνου, η οποία ανήκει στην ασιατική κουζίνα, αλλά και με ένα πιάτο με γουρουνάκι με δαμάσκηνα στη γάστρα. Ακόμη, ταιριάζει με σάλτσες όπως η σάλτσα τομάτας με λουκάνικο και πιπεριές, καθώς και με μακαρονάδες ή παστίτσιο.  Φυσικά, δεν θα ξεχνούσαμε την πίτσα.

Συνοπτικά, είναι ένας οίνος που ταιριάζει με αρκετά είδη κουζίνας.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ

Μπορείτε να το απολαύσετε στους 16°C -18°C.

Follow Us
Αλιβέρι Ευβοίας
Copyright ©2024 Οινοποιείο Νικολάου