Ήταν καλοκαίρι του 1948 όταν δύο αδέρφια, ο Γιάννης & ο Σπύρος Νικολάου αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους πατητήρι, στο κέντρο του Αλιβερίου Ευβοίας.
Κάθε τρύγος και γιορτή.
Ο μούστος γινόταν με τα πόδια,
και το κρασί πινόταν με την καρδιά.
Τα μέσα ελάχιστα, αλλά η αγάπη για το κρασί μεγάλη.
Οι εποχές άλλαξαν, το πατητήρι μετακόμισε σε νέα διεύθυνση και εξελίχθηκε σε οινοποιείο.
Και σιγά-σιγά η σκυτάλη πέρασε στη δεύτερη γενιά, στους δύο γιους των ιδρυτών, τα συνονόματα ξαδέρφια Νίκο & Νίκο Νικολάου.
Με κληρονομιά την αγάπη για το κρασί, η δεύτερη γενιά έβαλε στοίχημα με τον εαυτό της να ανοίξει τα φτερά της και να φτάσει την οικογενειακή επιχείρηση ακόμη πιο ψηλά, να εξελίξει τη διαδικασία οινοποίησης και να πειραματιστεί με τις δυνατότητες ποικιλιών.
Και τα κατάφερε.
... το οινοποιείο Νικολάου είναι ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο με μία πλούσια παραγωγή λευκών, ερυθρών, ροζέ κρασιών και ρετσίνας από διαφορετικές ποικιλίες, διεθνείς και γηγενείς, και κοινό παρανομαστή την υψηλή ποιότητα, τα ιδιαίτερα γευστικά προφίλ και τις προσιτές τιμές.
Το οινοποιείο μας στεγάζεται στο Αλιβέρι Ευβοίας, σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων.
Εκεί ακολουθούνται με ιδιαίτερη επιμέλεια ένα προς ένα τα βήματα παραγωγής των κρασιών μας
Σε κάθε περίπτωση
φροντίζουμε η ποσότητα
να συμβαδίζει πάντα
με την ποιότητα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, κανένα βήμα δεν αφήνεται στα χέρια της τύχης.
Κάθε στάδιο πραγματοποιείται με τη βοήθεια υπερσύγχρονου εξοπλισμού και υπό τη διαρκή παρακολούθηση του εξειδικευμένου προσωπικού και του έμπειρου συνεργαζόμενου οινολόγου μας.
Το οινοποιείο ΝΙΚΟΛΑΟΥ, επίσης, διαθέτει το πλεονέκτημα μεγάλης παραγωγικής δυνατότητας, καθώς έχει τη δυνατότητα εμφιάλωσης έως 2000 φιάλες ανά ώρα και χωρητικότητα άνω των 2,500,000 λίτρων.